رک بودن چگونه است؟

رک بودن چیست؟

رک بودن به معنای صراحت در صحبت کردن و جسارت داشتن برای بیان  واقعیت ها است.

به عبارت دیگر یعنی فرد شهامت و جرئت گفتن واقعیت را داشته باشد،مثلا به راحتی بگوید فلان غذا را دوست ندارد.

رک بودن در میان مردم،صفتی پسندیده است و بسیاری از افراد به داشتن چنین صفتی افتخار میکنند.اگر میخواهید در رک گویی موفق باشید باید تفاوت آن را با بی ادبی بدانید،زیرا برخی افراد به طرف مقابل خود بی ادبی میکنند و این رفتار زشت خود را دال بر رک بودن میگذارند.

 

فرد رک چگونه است؟

این فرد بصورت واضح درباره عقاید و احساسات خویش صحبت میکنند و تعارف ندارد.اینگونه افراد نظر خود را درباره مسائل مختلف بدون آنکه بی ادبی کنند و باعث ناراحتی کسی شوند بیان میکنند.

ویژگی های دیگر این افراد:

_آنها پیش از صحبت کردن و نظر دادن به پیامدهایی که بر روی افراد میگذارند فکر میکنند.

_نظرشان را فقط درباره ی موضوعاتی بیان میکنند که از آنها پرسیده باشند،آن هم در کمال ادب و احترام.

_بی احترامی و بی پرده صحبت کردن درباره دیگران را نشانه رک بودن نمیدانند.

 

مزیت رک بودن

_فرد رک گو چهارچوب دقیق و روشنی در مقابل دیگران برای خود تعیین کرده است و باعث میشود دیگران به نظر و سلیقه او احترام بگذارند و هیچ گاه چهارچوب او را نشکنند.

_رک بودن باعث میشود برای بیان نظرات وخواسته هایمان راحت باشیم و با صراحت صحبت کنیم تا باعث ایجاد سوتفاهم نشود.

_دیگران تصویر روشنی از ما خواهند داشت و میدانند چگونه رفتار کنند و به سلیقه ما احترام بگذارند.

_باعث بالا رفتن مهارت نه گفتن در افراد میشود.

بطور مثال دوستتان شما را برای شام به رستوران دعوت میکند و شما با وجود کار زیادی که دارید درخواست را قبول میکنید.

در اینجا از مهارت نه گفتن استفاده نکرده اید و شهامت رک بودن را نداشتید،در حالی که باید در کمال احترام از او معذرت خواهی کرده و درخواستش را رد کنید.

معایب رک بودن

به این موضوع توجه کنید که برای صریح صحبت کردن و رک بودن باید شرایط را کاملا بسنجید،در غیر این صورت کلام شما به جای تاثیر مثبت،تاثیر منفی خواهد داشت و باعث سوتفاهم و ناراحتی میشود.

به این نکته هم توجه داشته باشید که رک بودن زیادی از حد کم کم از قالب رو راست و صادق بودن درآمده و حالت توهین آمیز به خودش میگیرد.

 

 

عدم رک گویی باعث چه چیزهایی میشود؟

_افرادی که اعتماد به نفس کم دارند،نمیتوانند رک باشند و نمیتوانند خواسته ها و نیازهایشان را بیان کنند،در نتیجه این فرد دچار اختلالات روانی و افسردگی میشود.

_فردی که مدام مطابق خواسته های دیگران رفتار کرده است در مقابل انتظار دارد دیگران نیز مطابق میل او رفتار کنند و زمانی که نتواند خواسته اش را واضح بیان کند،دیگران بی خبر خواهند بود در نتیجه به خواسته هایش نمیرسد.

 

چگونه رک گو باشیم؟

۱-افزایش اعتماد به نفس:

بر روی اعتماد به نفس خودتان کار کنید،افزایش یافتن اعتماد به نفس کم کم باعث میشود مهارت رک بودن را بیاموزید.

در اینجا میتوانید راهکارهای طلایی درباره افزایش اعتماد به نفس را مطالعه کنید.

۲-آموزش مهارت های ارتباطی:

برای افزایش پیدا کردن این موضوع حتما مهارت های ارتباطی خود را افزایش دهید و با دقت به صحبت های دیگران گوش دهید و اگر قصد اظهار نظر دارید اجازه بدهید صحبت های فرد مقابل تمام شود و سپس شما صحبت کنید.

اگر سوالی ذهنتان را درگیر کرد در نهایت احترام از طرف مقابل بپرسید،اما آن ها را قضاوت نکنید زیرا ممکن است باعث بحث و جدل شوند.

۳-از جمع های کوچک شروع کنید:

برای تمرین صراحت در بیان از جمع های کوچک خانوادگی و دوستانه شروع کنید که در آنها راحت تر هستید و اگر مشکلی هم پیش بیاید به راحتی میتوانید آن را برطرف کنید.

با تکرار این کار کم کم ویژگی رک بودن را در خود افزایش میدهید.

آیا یک کارمند میتواند با رئیس خود رک باشد؟

اگر در اینجا منظور از رک بودن صراحت در گفتگو است باید بگوییم بله،کارمند میتواند با استفاده از واژگان مناسب و لحن درست مشکلات را با رئیسش در میان بگذارد و از عواقب آن جلوگیری کند.

با این روش هم مشکل خود را مطرح میکند و به نتیجه میرساند و هم کارفرما ناراحت نمیشود.

 

آیا بین زن و مرد در رک گویی تفاوتی وجود دارد؟

اگر توجه کرده باشید زمانی که نظر یک مرد را درباره موضوعی میپرسیم او با اعتماد به نفس و صراحت بیشتر شروع به اظهار نظر میکند و سریع به دنبال اصل مطلب میرود.

این در حالی است که یک خانم در ابتدا حاشیه پردازی میکند و سپس به سراغ اصل موضوع میرود،اما از نظر علمی تفاوت عمده ای در رک بودن زن و مرد وجود ندارد.

 

آیا سن افراد در رک گویی تاثیر دارد؟

بله به مرور هر چه سن افراد بالا میرود به دلیل افزایش سن و تجربیات و اطلاعات،آنها رک تر میشوند.

رک بودن در سنین بالا تر و کهن سالی با ادب و احترام همراه است و کمتر کسی در سن بالا به فکر انتقام و زخم زبان زدن می افتد.

 

انواع رک گویی

رک بودن به دو صورت عملی و کلامی است.اگر فردی به دلیل حسادت و یا انتقام از کسی،آن شخص را ناراحت کند،نوعی آسیب روانی به او منتقل میشود.حال میتواند این کار را بصورت زبانی ابراز کند و یا بصورت عملی نشان دهد.

عواقب رک بودن از نگاه قرآن:

گاهی اوقات برخی از انسان ها با حرف هایشان فردی را ناراحت میکنند و آن شخص صراحت ندارد و نمیتواند پاسخ بی احترامی را بدهد و خودش را انسانی ضعیف و بی لیاقت میبیند.پس برای جبران کردن این احساس بد پیش فرد دیگری رفته و بدگویی فرد قبلی که از آن ناراحت است را میکند،اما این کار گناهی نا بخشودنی است،یعنی فرد نمیتواند پاسخ بی احترامی را بدهد زیرا از شخص مقابل میترسد ولی از خداوند ترسی ندارد و به راحتی غیبت میکند.

رک بودن از دیدگاه دین:

صراحت داشتن در گفتار برخی مواقع بسیار خوب و پسندیده است و برخی مواقع بد است.

زمانی که قاطعیت در گفتار لازم است نباید با لحن بد صحبت شود و نباید از الفاظ رکیک و زشت استفاده کنید.رک و پوست کنده صحبت کردن درباره موضوعی بدون توجه کردن به شرایط محیط نمیتواند مطلوب باشد.

نکته بعدی درباره رک گویی این است که گاهی در زندگی برایمان پیش می آید که قادر به ایستادگی در برابر خواسته دیگران نیستیم.زیرا انجام دادن آن کار در حد توان ما نیست یا زیان هایی خواهد داشت که دامن ما را میگیرد.

پس در این مواقع به جای دروغ گفتن با صراحت و قاطعیت به فرد بگویید که دوست دارید کمکش کنید اما از عهده آن برنمی آیید و سپس با پیشنهاد دادن راه حل هایی طرف مقابل را راهنمایی کنید.

سخن پایانی

همانطور که در بالا گفتیم زمانی که فرد بدون تعارف و قاطعانه صحبت کند به شرط آنکه با بی ادبی و بی احترامی همران نباشد بسیار مفید خواهد بود.

رک بودن در بخش هایی از زندگی بسیار مهم است و اگر این ویژگی را در خودتان تقویت نکنید اتفاقاتی برایتان رخ میدهد که اذیت خواهید شد و آسیب میبینید.

شما چگونه هستید؟رک بودن چه پیامدهایی برای شما داشته است؟

لطفا تجربیات و نظرات خود را باما به اشتراک بگذارید.

لینک دانلود مقاله:

رک بودن چگونه است؟

سایت های لیدی باس

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *