همه چیز درباره ایده آل گرایی چیست؟

همه چیز درباره ایده آل گرایی چیست؟ ایده آل گراییایده آل گرایی چیست؟

ایده آل گرایی چیست

در پاسخ باید بگوییم : حالتی است که فرد همه چیز را در حد عالی میخواهد. این راه میتواند مسیری برای رسیدن به کمال باشد. اما اگر تنها راه ممکن باشد دیگر نمیتواند مفید واقع شود.ایایددمننده آل گرایی چیست

ایده آل گرایی چیست

فرد ایده آل گرا چگونه است؟

حال که به ایده آل گرایی چیست پاسخ دادیم باید بگوییم ایده آل گرهای واقعی هیچوقت احساس رضایت ندارند و مدام در حال تلاش کردن برای بهتر شدن کاری که انجام میدهند هستند. این تلاش ها برای رسیدن به میزان ایده آل انقدر ادامه پیدا میکند که فرد را به سمت حقارت و تنفر از خود میکشد.این احساس هم بر روی خود فرد و هم اطرافیانش تاثیرات روحی منفی زیادی میگذارد. همچنین باعث تنبلی و طفره رفتن فرد از زیر کارهایش میشود.

ایده آل گرایی چیست

انواع ایده آل گرایی

۱ایده آل گرایی منفی و ناسازگارانه:

فرد ایده آل گرا میخواهد دغدغه ها و کارهایش به بهترین شکل ممکن و ایده آل ترین حالت اتفاق بیوفتد.او از ایده آل هایش برای شکنجه خود استفاده میکند.آنها از نواقص و عیب و ایرادهای خود به شدت گریزان اند و سعی در پنهان کردن آنها دارند.

۲ایده آل گرایی و وسواس باورها:

در نوعی از ایده آل گرایی ناسالم و مخرب فرد به طور وسواس گونه در استبداد بایدها زندگی میکند. او در برابر اشتباهاتش احساس شرم میکند. در این صورت نمی تواند دستاورد هایش را ببیند.

شرمی که او را فرا میگیرد قامتش را خمیده میکند. احساس میکند دیگر نمیتواند کارش را ادامه بدهد.

آنها در تلاش بسیاری برای کسب موفقیت هستند هم بسیار نگران شکست اند.

 

۳ایده آل گرایی مثبت و سازگارانه:

نوع دیگری را بگوییم  که برای خودشان معیار های بالایی مشخص کرده اند. اما از شکست خوردن ترسی ندارند. نگران آشکار شدن عیب ها و نواقص شان نیستند.

برای این افراد شکست یا موفقیت یک معنا دارد. از دستاوردهایشان احساس غرور میکنند. آنچه مهم است اهداف و معیارهای شخصی است.

ایده آل گرایی از سمت بقیه بی پاسخ است

دقت و تلاشی که برای کارتان می گذارید تا در بی عیب و نقص ترین حالت ممکن باشید را کسی نمی بیند.

زمان خلاقیت و سلیقه ای که برای جلوه گزارش های خود به خرج میدهید را استاد اصلا نمیبید و توجهی نمی کند.او اصلا مثل شما توجه نمی کند و متوجه این تفاوت نمیشود بنابراین ممکن است شما سرخورده و مایوس شوید. یا هر حس بد دیگری را در آن زمان تجربه کنید. افراد ایده آل گرایی که با بی توجهی دیگران مواجه میشودند اغلب می گویند این کار را بخاطر خودشان انجام داده اند نه برای اینکه دیگران ببینند و تعریف کنند در حالی که اینطور نیست.

وسواس را کنترل کنید.

اگر به موقع جلوی ایده آل گرایی مخرب را نگیرید تبدیل به وسواس میشود. بارها شنیده اید که می گویند همیشه شناسایی و پیشگیری بهتر از درمان است.پس دست بجنبانید که  آن وقت احساس میکنید که فلج شده اید. زیرا کلی ایده یا فکر در سر دارید که باید انجامشان دهید .اما افکار نشات گرفته از ایده آل گرایی مانع انجام دادن آنها میشود. به موقع موانع را بردارید. هر چقدر دیر تر به فکر رفع کردن این موضوع بیوفتید کنار گذاشتن آن سخت تر خواهد شد.

چگونه با ایده آل گرایی مقابله کنیم؟

اکنون میخواهیم در خودتان جستجو کنید. ببینید کارهایتان کمال گرایانه است یا خیر؟

از زیبایی های مسیر لذت ببرید

در طول دوره ی تلاش برای رسیدن به خواسته هایتان تلاش کنید تا از فرایند تلاش های تان راضی باشید و لذت ببرید. فکر کردن مکرر به هدف و عجله برای محقق کردن آن می تواند شما را زودتر از موعد خسته و بی انرژی کند. کمی صبور باشید.

بهتر است از زیبایی های مسیر موفقیت نیزاستفاده کنید تا از راهتان لذت ببرید.با رسیدن به اولویت بعدی،خودتان را برای مواجه شدن با چالش های یک جاده ی جدید و منحصر به فرد و لذت بردن از آن آماده کنید.

با افکار کمال گرایانه خود ، چالش کنید

پیشنهاد میکنیم افکارتان را یادداشت کنید تا بتوانید راحت تر در مورد آن ها فکر کنید. مثالا می توانید با فکر “همه چیز باید همیشه کامل باشد” اینطور چالش کنید که ” این فکر از کجاست؟ چه کسی گفته اگر کامل نباشم موفق نمی شوم؟ از دوستانم چند نفر را می شناسم که کامل نیستند اما کارهایشان در حال بهبود و رشد است؟”.

چالش پیوسته با افکار می تواند منجر به ایجاد تغییرات شناختی قابل توجهی شود.

در صورتی که بتوانید باورها و افکارتان را تغییر دهید، در حقیقت منبع تغذیه ی رفتارهای کمال طلبانه را خاموش کرده اید و خواهید توانست از یک زندگی طبیعی لذت ببرید.

اولویت های تان را مشخص کنید

اگر خواسته های زیادی داشته باشید لازم است آن ها را به ترتیب اولویت قرار دهید تا  برای محقق کردن آن ها دست به کار شوید.

اولویت بندی ها  می تواند شما را از سردرگمی نجات دهد و در مسیر اقدام و عمل موثر قرار دهد.

پس از دست یافتن به هر اولویت می توانید الویت دیگری انتخاب کنید.

برای رهایی از کمال گرایی باید ها را کنار بگذارید.

حجم زیادی از باید ها می تواند به شدت مانع حرکت و رشدتان شود. لطفا در طی روز به بررسی جملات و افکارتان بپردازید.توجه کنید که در طی یک روز چه تعداد از باید برای رفتارها و تصمیم هایتان در نظر می گیرید؟

باید درس بخوانم. باید درآمدم بیشتر شود. باید کار بهتری دست و پا کنم و..

رویارویی  با باید ها می تواند باعث ایجاد ترس  مقاومت و بی حرکتی شود.به

جای بایدها از خودتان بپرسید ” من چه نیازها خواسته ها و آرزو هایی دارم؟” بر خواسته ها و اهدافتان تمرکز کنید و روش هایی را  برای محقق کردن آن ها برگزینید.

جمله ی ” خواسته و آرزوی من این است که کار مناسبی پیدا کنم”  باعث میشود راحت تر به دنبال شغل مناسب تان بگردید و آن را پیدا کنید.

سخن پایانی

فرد ایده آل گرا بسیار جزئی نگر است و به موضوعاتی توجه میکند که به چشم دیگران نمی آید.در این مقاله به ایده آل گرایی چیست و انواع ایده آل گرایی و آسیب های مخربی که به بار می آورد اشاره کردیم.

و در آخر هم راه هایی برای درمان آن نام بردیم.

ممنونیم که مجموعه های لیدی باس را دنبال میکنید.

لینک دانلود مقاله:

همه چیز درباره ایده آل گرایی چیست؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *