متقاعد کردن دیگران چگونه است؟

متقاعد کردن دیگران چگونه است؟

به طور کلی متقاعد کردن دیگران کار سختی است مخصوصا اگر دلیل مخالفت افراد را ندانید.

پس در قدم اول باید دیدگاه ها و نقطه نظراتتان را با مخاطب به اشتراک بگذارید و طوری درباره برنامه هایتان صحبت کنید که چاره ای جز موفقیت نداشته باشند.

این مهارت از دسته مهارت های مهمی است که همه افراد باید آن را بیاموزند،برای رسیدن به اهدافتان در محل خانه،محل کار و محیط های اجتماعی باید توانایی همراه کردن دیگران با خودتان را داشته باشید.

روش های زیادی برای متقاعد کردن دیگران است مخصوصا با استفاده از خنده و شوخ طبیعی میتوان دیگران را راحت تر متقاعد کرد.

در ادامه به روش های متقاعد کردن دیگران اشاره میکنیم:

۱-بصورت حضوری درخواست کنید:

درخواست انجام کار از طریق ایمیل و پیامک ساده تر است اما اگر واقعا به انجام آن احتیاج دارید باید بصورت حضوری درخواستتان را مطرح کنید.تحقیقات نشان داده است که قرار دادن فردی در موقعیت انجام شده به احتمال بسیار زیاد موفقیت آمیز خواهد بود،حتی اگر آن فرد در رودربایستی قرار بگیرد.

 

۲-سرتان را تکان دهید:

هنگامی که فرد در حال توضیح دادن است سرتان را به نشانه تایید از اینکه به آن موضوع آگاهی دارید تکان دهید.این کار باعث میشود زمانی که شما نیز در حال صحبت کردن هستید فرد سرش را به نشانه تایید و آگاهی به موضوعاتی که درباره آن سخن میگویید تکان میدهد.

 

۳-از تکرار استفاده کنید:

احتمالا برای شما هم اتفاق افتاده است که دفعه اول که یک موسیقی را گوش میدهید از آن خوشتان نمی آید اما با شنیدن دوباره آن موسیقی نظرتان تغییر پیدا میکند.

ذهن انسان به تکرار الگوها علاقمند است پس زمانی که درباره موضوعی سخن میگویید برای متقاعد کردن دیگران بخش های مهم آن موضوع را چند بار تکرار کنید،البته سعی کنید برای اینکار جملاتتان را مقداری تغییر دهید تا طرف مقابل احساس نکند به حرف های تکراری گوش میدهد.

 

۴-توجه به ارتباط غیر کلامی:

مخاطب علاوه بر اینکه تحت تاثیر کلمات و شیوه صحبت کردن شما است به مهارت های غیر کلامی،زبان بدن و ژست های شما توجه ویژه ای میکند.

ارتباط چشمی برقرار کنید،صاف بنشینید،با چیزی بازی نکنید.

۵-افزایش اعتماد بنفس:

زمانی که اعتماد بنفس را در خودتان افزایش دهید اثر مثبتی بر متقاعد کردن دیگران خواهید گذاشت و زمانی که افراد اعتماد بنفس بالا و اقتدار را در شما ببینند بیشتر تحت تاثیر شما قرار میگیرند.

 

۶-کوتاه سخن بگویید:

کوتاه سخن گفتن به چند دلیل مناسب است.

یک اینکه زمانی که مخاطب صحبت های شما را در زمان کم میشنود فرصت کمتری برای مخالفت با شما را پیدا میکند.شاید در سخنان شما اشکالاتی وجود داشته باشد و مخاطب نیز آنها را متوجه شده باشد اما پردازش و استدلال همزمان ممکن نیست.دلیل دیگر این است که با سخن های کوتاه توجه مخاطبتان را نزد خود نگه میدارید.

 

۷-توجه به اثر لنگر انداختن:

هنگام مطرح کردن خواسته ها یا مذاکرات فرقی نمیکند درباره چه موضوعی باشد،کسی که زودتر پیشنهاد یا خواسته اش را مطرح کرده جایگاه محکم تری خواهد داشت و بر دیگران برتری میابد.

براساس اثر لنگر انداختن اولین گزینه های ارائه شده تاثیرات بسزایی بر روی افراد هنگام انتخاب میگذارد.

 

۸-بدترین سناریو:

با توضیح دادن بدترین سناریو میتوانید فرد مقابل خود را تشویق به انجام دادن کاری کنید.با این روش طرف مقابلتان نگران شده و از مخالفت کردن با شما میترسد،پس سخنانتان را قبول میکند.

۹-شوخ طبعی:

زمانی که دیگران حرف های خود را بصورت طنز آمیز و شوخ طبعانه بیان میکنند موجب خنده دیگران میشوند و بر متقاعد کردن دیگران اثر میگذارد.

 

۱۰-به استدلال های مقابل فکر کنید:

به استدلالهای طرف مقابل فکر کنید  و آمادگی پاسخ دادن به آنها را داشته باشید،با این روش میتوانید برنده مباحث باشید.

 

۱۱-کاوش کردن:

زمانی که میخواهید درباره موضوعی در محل کار یا مدرسه کنفرانس بدهید،همیشه افرادی هستند که بدون گوش دادن به صحبت های شما شروع به انتقاد های نابجا میکنند.

در این شرایط شما میتوانید صحبت های فرد را به سوال تبدیل کنید،مثلا بگویید: می شود یکبار دیگر حرفتان را تکرار کنید؟یا منظورتان از آن حرف چه بود؟این روش باعث میشود فرد مقابل در صحبت کردنش تجدید نظر کند و ادامه صحبت هاش شما را با دقت گوش دهد و از انتقادهای نابجا دوری کند.

 

۱۲-زمان کم:

با این ترفند طرف مقابل را مجبور میکنید که در کوتاه ترین زمان زمان ممکن به خواسته های شما پاسخ بدهد زیرا اغلب مردم وقتی که از نظر زمانی تحت فشار قرار بگیرند زود تسلیم میشوند.

مثلا بگویید:میل خودتان است من ۵ دقیقه دیگر میروم و دیگر نمیتوانید با من تماس بگیرید.این کار باعث میشود فرد تحت فشار زمانی قرار گرفته و استرس بگیرد تا زودتر نسبت به شما و واکنشی نشان دهد و چه بهتر که نظر شما را قبول کند.

 

برای متقاعد کردن از واژه های زیر استفاده کنید.

۱-به دلیل اینکه:

استفاده کردن از واژه برای اینکه و به دلیل اینکه تاثیر بسیار زیادی در متقاعد کردن افراد دارد،حتی اگر آن دلیل منطقی نباشد.

این ترفند مورد آزمایش قرار داده شده و پاسخ مثبت گرفته است.در این آزمایش افراد را در صف کپی قرار داده اند و فقط ۷ درصد افراد به کسی که گفت: می شود من زودتر از شما کپی بگیرم برای اینکه خیلی عجله دارم،مخالفت کردند.

 

۲-آمار و ارقام:

اگر برای تایید صحبت هایتان از اعداد،ارقام و آمار استفاده کنید،احتمال اینکه مخاطبتان حرف هایتان را باور کند افزایش میابد.

البته به این نکته توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از این کلمات نتیجه برعکس میدهد.

 

۳-نام افراد:

معمولا شنیدن اسم فرد برایش بسیار خوش آهنگ است،شما میتوانید هنگام صحبت کردن نام فرد را بکار برده و او را مخاطب قرار دهید.

این کار باعث میشود بیشتر تحت تاثیر حرف هایتان قرار بگیرد.

 

۴-فورا:

استفاده کردن از واژه هایی قبیل سریع و فورا مانند مواد مخدر عمل میکنند.

اسکن های مغزی نشان داده اند که فرد فقط با شنیدن این کلمات در ضمیر ناخودآگاهش لذت امید انجام کار در زمان نه چندان دور را بوجود آورده و فرد بسیار زود قانع میشود.

 

۵-دقیقا:

استفاده کردن از این واژه نشان دهنده دقت شما است و مخاطب راحت تر اعتماد میکند.

 

۶-درعین حال:

استفاده از واژه درضمن و در عین حال به روز بودن شما را نشان میدهد،و طرف مقابل متوجه مطالعات و تحقیقات جدید و نو شما میشود.

 

سخن پایانی

متقاعد کردن دیگران کار ساده ای نیست اما این مهارت نیز مثل تمام مهارت های دیگر با آموزش وتکرار قابل یادگیری است.

برای یادگیری آن وقت بگذارید که در بخش های مختلف زندگی بسیار پرکاربرد خواهد بود.

در این مقاله روش هایی برای متقاعد کردن دیگران و کلماتی که بر روی متقاعد شدن مخاطب اثر میگذارد را بیان کردیم.امیدواریم مجموعه های لیدی باس در این زمینه به شما کمک کرده باشد.

لینک دانلود مقاله:

متقاعد کردن دیگران

 

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *