شریل سندبرگ تنها زن عضو هیئت مدیره فیسبوک

 

اگر طرفدار تکنولوژی باشید یا برای سرگرمی دنیای فناوری را دنبال کنید. میدانید که روزی نیست که شاهد عرضه یک محصول یا دستاورد جدید در این حوزه نباشیم. محصولات و سرویس هایی که با خلاقیت زیاد ساخته و عرضه میشوند تا زندنگی را برای ما راحت تر کنند. پشت این محصولات زنان و مردانی اند که با اعتماد به نفس فراوان و تلاش چشمگیر این راه را طی میکنند. سرویس هایی میسازند مثل فیسبوک یا اینستاگرا که روزانه زندگی ۲ میلیارد انسان را از کل دنیا بهم پیوند میدهند.

 

در واقع زندگی روزمره ما تا حد زیادی با دنیای دیجیتال عجین شده. کارآفرین های زیادی هستند که این دنیا را به ما عرضه میکنند. یکی از موفق ترین کارافرینان این حوزه شریل سندبرگ، بانوی قدرتمند فیسبوک است.

 

زنی که نه تنها در لیست قدرتمند ترین زنان دنیا قرار دارد بلکه عضو باشگاه میلیاردر های دنیا هم هست.

این خانم به عنوان یک زن ریسک پذیر در دنیا شناخته میشود. اگر که اسمش را تا به حال نشنیده اید اجازه بدهید داستان جرات بی نظیر او را به شما بگویم.

شریل از دانشگاه معروفی همچون هاروارد فارق التحصیل شد. ان هم در رشته ای دشوار. با اختلاف بسیار زیادی از سایر دانشجویان با نمرات درخشان مدرکش را دریافت کرد. بسیاری ارزو دارند مانند شریل از این دانشگاه فارق التحصیل شوند. تا بتوانند در سایه اعتبار این دانشگاه به موفقیت برسند. اما چیزی که شریل را از سایر جدا میکند، این است که در زندگی او دانشگاهی که در ان درس خواند به او اعتبار نداد. بلکه خود شریل بود که باعث اعتبار و افتخار بیش از پیش این دانشگاه شد.

 

شریل از یک خانواده معمولی بود. در شرایط زندگی بسیار عادی که دختران دیگر هم از آن بهره مند هستند. اما با تلاش زیاد و پر جرات خودش را به لیست زنان قدرتمند دنیا اضافه کرد.

 

وقتی که او از دانشگاه فارق التحصیل شد با کارنامه درخشانش خیلی زود راهش را به وزارت خزانه داری امریکا باز کرد. در این وزارت به عنوان رییس کارکنان فعالیت کرد.

اما چند سال بعد با ریسکی بزرگ راهش را از این وزارت جدا کرد. در حالی که همه از تصمیم او متعجب بودند، به عنوان معاون فروش انلاین به کمپانی گوگل پیوست.

شریل در این کمپانی به شکلی پر قدرت در حرفه اش پیش رفت که با اتمام قرار داد سه ساله اش، باز هم با او همکاری کردند و شریل برای ۷ سال یکی از مدیران ارشد این کمپانی بود.

در این مدت شریل از موقعیت و جایگاهش استفاده کرد تا به مردم کمک کند. او سرویس خیرخواهانه این کمپانی را بنیان گذاری کرد. سرویسی که تا الان هم هر سال صدها میلیون دلار کار خیرخواهانه در دنیا انجام میدهد.

اما این موقعیت هم برای او کافی نبود. بعد از این که در سال ۲۰۰۷ با مارک زاکربرگ رهبر کمپانی فیسبوک در یک مهمانی آشنا شد. تصمیم گرفت اطرافیانش را حیرت زده کند. پس پیشنهاد همکاری شرکت های بزرگی مثل واشنگتن پست را رد کرد و به این کمپانی ملحق شد.

 

در ان زمان فیسبوک یک شرکت خیلی خیلی خیلی کوچک بود.

همه از این که شریل تصمیم گرفته از یک کمپانی قدرتمند مثل گوگل کنار برود تا در همچین شرکتی راهش را ادامه بدهد، متعجب بودند. خیلی ها این تصمیمش را دیوانه وار میدانستند. اطرافیانش هم سعی کردند او را از این کار منصرف کنند.

خانم رییس قبل از این که ادامه را بخوانید؛ لحظه ای فکر کنید که آیا اگر شما هم در جایگاه او بودید این کار را میکردید؟ با جرات زیاد ریسک این تصمیم را به جان میخریدید؟

اما شریل یک زن پر جرات بود. زنی که تصمیمش را گرفته بود. با جراتمندی تمام میخواست راهش را ادامه دهد. پس از ۲۰۰۸ به این شرکت ملحق شد.

شریل در این کمپانی هم مثل گوگل درخشید. ایده اضافه کردن تبلیغات را به این کمپانی داد. تنها دو سال از حضورش در این شرکت نگذشته بود که شرکت فیسبوک به لیست شرکت هایی با سودآوری بالا اضافه شد.

حتی مارک زاکربرگ در بیانیه ای موفقیت فیسبوک در سودآوری را مدیون ایده های درخشان شریل دانست. کمی بعد شریل چیزی حدود ۳۱ میلیون دلار از مدیران این کمپانی پاداش گرفت.

تمام روزنامه ها درباره او نوشتند. تنها زن عضو هیئت مدیره فیسبوک که حضورش برای این کمپانی مثل یک معجزه بود.

 

الان چند وقتی هست که شریل سندبرگ از فیسبوک هم کناره گیری کرده. و مسیرش را در جای دیگری ادامه میدهد.

اما او یک الگوی بینظیر برای تمام زنان و دختران از خودش ساخت. نشان داد که برای ایستادن روی قله های موفقیت. برای این که یک زن پرجرات یا قدرتمند شوند به هیچ کس یا هیچ چیزی به جز جرات پیشرفتن در مسیر نیاز ندارند.

شریل از یک خانواده معمولی بود. هیچ امتیاز خاصی نداشت به جز این که تصمیم گرفته بد که یک خانم پرجرات و پرقدرت باشد. تمام تلاشش را برای هدفی که داشت به کار برد. زمانی که دانشجو بد با نمرات درخشانش در مسیرش پیش رفت. زمانی که کارمند بود به جایگاهش قانع نشد.

برای بالاتر رفتن و درخشان تر بودن تلاش کرد. با وجود این که به عنوان تنها زن در هیئت مدیره یک کمپانی راه سختی در پیش داشت ناامید نشد.

با وجود این که مدت ها کسی زنان را در حوزه فناوری جدی نمیگرفت. به آن ها کم لطفی میشد شریل پرجرات تر از قبل به راهش ادامه داد.

اگر همین حالا هم سری به لیست قدرتمند ترین زنان دنیا بزنید، نام شریل سندبرگ را در ان میبینید.

دختری از خانواده معمولی که به بهترین ها رسیده است.

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *