مرضیه مکرمی مدیر صندوق زنان روستایی

 

 

خجالتی بودنش از کیلومتر ها آن سمت تر هم مشخص بود. هنوز لیسانس حسابداری اش را نگرفته بود و با جست و جو و تلاش زیاد توانسته بود یک شغل در یکی از صندوق های کشاورزی پیدا کند.

 

مرودشت شهر زیاد بزرگی نبود و در مقابل کلان شهر ها موقعیت زیادی برای پیشرفت به ساکنانش نمی داد. اما مرضیه عزمش را جزم کرده بود تا پیشرفت کند. هرچند که در موقعیتی که داشت نمی‌توانست رویاهای بلند پروازانه‌ای داشته باشد اما، با تمام وجودش می‌خواست به مردمش خدمت کند.

به طور مستمر و تا جای ممکن در صندوق فعالیت می‌کرد. یک جورایی پای ثابت تمام کار های ین صندوق بود. آن قدر این کار را دنبال کرد که هیئت مدیره صندوق تصمیم گرفت او را مدیر عامل کند.

این تجربه یک نقطه عطف شد برای مرضیه. نقطه جهش. باعث شد تا او از طریق ایجاد صندوق های اعتباری کوچک، به رونق صنایع روستایی و اشتغال زنان روستا نشین کمک کند.

بعد از مدتی فعالیت در این سمت با تجربه های به دست آورده اش پا فراتر گذاشت.  خانم مکرمی متوجه شد که هیچ کدام از صندوق های بزرگ کشاورزی به زنان روستایی اختصاص ندارند. تا کمک کنند این زنان هم در صنعت کشاورزی نقشی هر چند کوچک داشته باشند. به همین دلیل به فکر ایجاد چنین صندوقی افتاد.

تصمیم گرفت صندوق حمایت از زنان روستایی و عشایری روستایی مرودشت راه اندازی کند.

سال ۱۳۸۹ بود که به تصمیمش جامه عمل پوشاند و با ۱۴۰ میلیون تومان و ۱۸ صندوق اعتبار خرد این صندوق را راه اندازی کرد. مرضیه مکرمی، مدیر عامل و موسس این صندوق. زنی که یک الگوی به تمام معنا برای ما به نمایش گذاشت.

زنی که از یک دختر کم رو و خجالتی تبدیل به یکی از کارآفرینان برتر زن ایران تبدیل شد.

یک مدیر خانم که درباره موفقیت هایش میگوید:

“من توانسته ام از آن آدم کم رو به آدمی تبدیل شوم که در جایگاه یک زن روستایی در خارج از روستا و حتی بالاتر از آن به عنوان یک بانوی کارآفرین شناخته شوم و جایزه ی بانوی اول کارآفرین را از دست مسئولان کشور دریافت کنم.”

بهانه شهر کوچک و مدرک دانشگاهی خفن را نگرفت. تلاش کرد. برای ساختن و تقویت اقتصاد روستایی، برای توانمند کردن زنان.

حالا زنان روستایی با گرفتن وام از صندوقی که مرضیه راه اندازی کرد، میتوانستند در خانه هایشان کسب و کاری محلی راه بیاندازند. کشاورزی، دام پروری، تهیه محصولات خانگی مثل رب و ترشی.

۱۰ سال مداوم برای کسب و کارش تلاش کرد در حال حاضر ۳۰۰ زن در این کسب و کار مشغول به کاراند و این صندوق حالا با  ۱۴۰۰ نفر در گردش است. ۵۰۰ نفر از آن‌ها کسانی اند که در حیطه کشاورزی و صنایع دستی مشغول به کار هستند. زنانی که می‌توانند حالا روی پای خود بیاستند و درآمد داشته باشند.

سال ۱۳۹۴ بود که به عنوان یکی از ۱۰ کارآفرین برتر زنان از او تقدیر شد.

تا به حالا ده ها لوح و تقدیرنامه از وزرا و مسئولان دریافت کرده. اما چیزی که بسیار مهم است این تقدیرها نیستند. تلاش و تعهد مرضیه به هدف و مسیرش است. به خدمتی است که به تمام زنان روستایی کرده. زنانی که شاید تا به الان ما با دیدی مهربان به آن‌ها نگاه نمی‌کردیم.

 

جراتی که مرضیه در به دنبال کردن مسیرش داشت. باعث شد صد ها نفر دیگر هم در کنار او رشد کنند. تاثیر زیادی بر کسب و کار های خانگی کوچک گذاشت. خیلی از این کسب و کارهای زنانه با کمک او و حمایت صندوق او شکل گرفتند. باعث درآمد و توانمندی زنان دیگر هم شدند.

اگر مرضیه مکرمی اعتماد به نفس و جرات انجام چنین کارهای بزرگی را نداشت، خیلی از این کسب و کارهای خانگی حالا وجود نداشتند. پرجراتی او علاوه بر این که باعث رشد و موفقیت خودش شد. الهام بخش بقیه زنان هم میشود تا سعی کنند کم رویی و خجالت را کنار بگذارند. مثل او جرات مندانه به دنبال هدفشان حرکت کنند.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *