رخشان بنی اعتماد هم مادر بود هم به دنبال اهدافش

 

 

 

زن درخشان سینمای ایران کارش را از ۱۹ سالگی به عنوان منشی صحنه شروع کرد. اما مسیر جشنواره فجر تا اکادمی اسکار را طی کرد.

رخشان بنی اعتماد با وجود کم سنی اش برای رویاهایش پر جرات جلو رفت. زمانی که کارش را شروع کرد مدرک دانشگاهی نداشت اما خودش را به خاطر این موضوع محدود نکرد. وارد سینما شد و کارش را با دستیاری کارگردان و منشی گری صحنه آغاز کرد.

سال ۵۹ که از رشته کارگردانی فارق التحصیل شد هم کارگردانی چند مستند کوتاه را در کارنامه اش ثبت کرده بود، هم پا به دنیای مادری گذاشته بود و اولین فرزندش تندیس متولد شده بود.

خانم بنی اعتماد با وجود این که مادر شده بود درست مثل یک زن پر جرات از آرزوهایش دست نکشید. و بعد از فارق التحصیلی پا به دنیای سینما گذاشت. در کنار کیانوش عیاری مهم ترین تجربه اش را کسب کرد.

بعد از این که با سال ها تجربه آماده شده بود؛ سال ۶۶ با وجود داشتن دو فرزند اولین فیلم بلندش را کارگردانی کرد.

سختی و تلاش که این سال ها برای کسب تجربه به جان خریده بود نتیجه داشت. و اولین فیلم بلندش یک ملیون نفر را به سینما کشاند.

پس از آن بود که مسیرش را با سرعت تر طی کرد. با فیلم های بعدی اش تماشاچی های بیشتری را با سبک کار خود آشنا کرد.

خیلی زود توانست کارگردان برگزیده جشنواره فجر شود.

نقطه ای که شاید اگر زن دیگری بود برایش کافی بود. اما رخشان بنی اعتماد پر قدرت تر پیش رفت. سال ۷۳ اولین جایزه ی بین المللی اش را با فیلم روسری آبی از جشنواره لوکارنو دریافت کرد.

جرات مندی رخشان بنی اعتماد در دنبال کردن اهدافش باعث افتخار سینمای ایران شد. البته این تنها افتخاری نبود که برای سینمای ایران به دست آورد.

سال های بعد هم چندین جایزه از جشنواره های مونترال و تورین برای فیلم هایش دریافت کرد.

با وجود موفقیت هایی که داشت و شهرت بین المللی که به دست آورده بود، از پا ننشست. با هر جایزه ای که گرفت، با هر هدفی که بهش رسید اهداف بلند تری برای خودش تعیین کرد.

خانم رخشان بنی اعتماد برای خانم های ایرانی یک الگوعه.

زنی که با جرات و اعتماد به نفس در کنار این که خانواده ای تشکیل داد و دو فرزند داشت، مسیر حرفهایش را پیش رفت. چنین شخصیت قدرتمندی کم تر بین زنان دیده میشود. این همان درسی است که باید از رخشان بنی اعتماد بگیریم.

 

او باور های قدیمی ای که درباره یک مادر وجود داشت را کنار زد. با وجود این که به نظر بسیاری اگر یک زن بخواهد مادر خوبی باشد باید از آرزوهای خودش بگذرد، رخشان بنی اعتماد نشان داد هم میتوان فرزندی به موفقی ستاره سینما باران کوثری را پرورش داد، هم در دنیای حرفه ای حرفی برای زدن داشت.

 

حسن عالمگیر نویسنده معروف درباره خانم بنی اعتماد نوشته:”بنی‌اعتماد نمونه یک زن ایرانیست. زنی که می‌گوید زنان ایرانی اگر فرصت و مجال هنر نمایی داشته باشند ابرهایی می‌شوند که باران‌ها در دامانشان متولد می‌شود.”

 

با جایزه های بین المللی که رخشان بنی اعتماد دریافت کرد. در سال ۸۷ دانشگاه لندن به او دکتری افتخاری داد. مدتی از این موضوع نگذشته بود که به دعوت آکادمی اسکار در شاخه نویسندگی، عضو این اکادمی شد. اولین زن ایرانی که در این شاخه به عضویت آکادمی اسکار درآمده.

 

بنی‌اعتماد اراده ای قوی داشت تا تبدیل به یکی از ماندگارترین شخصیت های سینما شد. زمانی که فیلم می‌ساخت، با پرداختن به زنان ، صدای خاموش بخشی از زنان جامعه را به گوش همه می‌رساند. از مشکلاتی میگفت که گویی اصلا وجود ندارند. با این کار جامعه را متوجه مشکلاتی که زنان دارند میکرد.

بنی‌اعتماد، پس از این که جایزه ویژه هیئت داوران جشنواره «آسیاپاسیفیک» را گرفت ، اعلام کرد که برای کمک به ساخت سرپناهی برای زنان بی‌سرپناه تهرانی به نام خانه مهر، جایزه‌اش را به حراج می‌گذارد.

اعتماد به نفس و پر جراتی رخشان بنی اعتماد فقط باعث موفقیت خودش و افتخار سینما نشد. بلکه یکی از مهم ترین اثراتش هموار کردن راه زنان در جامعه بود.

رخشان بنی اعتماد نمونه یک کاراکتر پرجرات در سینما است. از سن کم با وجود تمام محدودیت هایش اهداف خودش را دنبال کرد. بیشتر از ۱۰ سال تجربه اندوزی کرد تا اولین اثر خودش را بسازد.

۲۰ سال از شروع فعالیتش تا این که به شهرت جهانی برسد طول کشید. اما ناامید نشد. ادامه داد تا به خواسته هایش رسید.

فیلم هایی ساخت که باعث شد زنان و مشکلاتی که در زندگی دارند، دیده شوند. یک شخصیت پر جرات می تواند چنین تاثیر بزرگی روی جامعه داشته باشد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *