نازنین دانشور از کارمندی تا کارآفرینی

 

 

و جایزه برترین جوان کارآفرین آسیا و اقیانوسیه تقدیم میشود به خانم نازنین دانشور از کشور ایران…

هرچند که خانواده‌اش همیشه رویای دکتر شدن او را داشتند. اما زمانی که تحت تاثیر فضای یاهو مسنجر به دنیای ای تی علاقمند شده بود از او حمایت کردند. با قبول شدن در رشته کامپیوتر در یکی از دانشگاه های خوب تهران، دانشگاه علم و فرهنگ، به گفته خودش یکی از بهترین تصمیماتش را گرفت.

نازنین دانشور صحبت های زیادی کرده که دختران جوان حتما باید به آن ها گوش بدهند. از تاثیر اعتماد به نفس در حقوق و جایگاه های شغلی بسیار صحبت کرده است. نازنین همواره تلاشش را می کند مرزبندی های بین زنان و مردان درباره حقوق و جایگاه های شغلی در سازمان را از بین ببرد.

اما اول بیاید با هم کمی نازنین دانشور این کارآفرین موفق را بیشتر بشناسیم.

به عنوان اولین تجربه اش در همان موسسه ای که برای کنکور ثبت نام کرده بود، مشغول شد. ولی بعد از دو ترم اول دانشگاه ترجیح داد کاری پیدا کند که با رشته و مسیرش همسو تر باشد. پس در مصاحبه یک شرکت کامپیوتری شرکت کرد. علیرغم این که هنوز مهارت یا تحصیلاتی در زمینه کاری اش نداشت. با اعتماد به نفس کامل در مصاحبه حاضر شد و شغل را به دست آورد. هرچند که در همان روز اول متوجه شد برای حفظ این شغل باید از تمام همکاران و دوستانش چم و خم های کار را یاد بگیرد. باید بیشتر از همه کارمندها تلاش میکرد تا جایگاهش را به عنوان یک تازه وارد حفظ کند.

البته مدت زیادی نگذشت که از این کار هم بیرون آمد. و این بار به عنوان یک برنامه نویس مبتدی کارش را در یک شرکت معمولی در تهران شروع کرد. با این که در بین همکارانش کم سن ترین بود، به خاطر تلاشی که برای یاد گیری داشت، مورد حمایت آن قرار گرفت.  خیلی طول نکشید که توانست به یک برنامه نویس حرفه ای تبدیل شود.

از آن جایی که عملکرد خیلی خوبی داشت. تلاش های زیادش باعث شد که یک سال بعد از طرف شرکت به عنوان سرپرست برنامه نویسی به دفتر لندن فرستاده شود.

 

البته این موضوع به مذاق همکارانش خوش نیامد و چند تا از همکارانش به خاطر این موضوع تصمیم گرفتند از کار خود استعفا بدهند. خود نازنین در این باره میگوید: ” احساس کردم من را خرد کرده اند.”

البته این ناراحتی فقط در دفتر ایران نبود. بلکه در لندن هم بقیه برنامه نویسان از حضور نازنین به عنوان سرپرست زیاد راضی نبودند. هم زمان با این نارضایتی ها کار کردن یک خانم جوان در یک فضای کاری مردانه اصلا راحت نبود حتی در لندن. اما نازنین دانشور خودش را درگیر این حواشی نکرد.

خیلی زود توانست جایگاه خودش را در لندن به عنوان مدیر پروژه تثبیت کند. اما کمی بعد به ایران بازگشت. تا با ایده درخشان کسب و کار خودش را راه بیاندازد.

خیلی سریع هم مشغول شد. میدانک که یک سوپر مارکت آنلاین بود را شاید یادتان باشد. شاید شما هم از مشتری های این کسب و کار بودید. میدانک اولین کسب و کار نازنین دانشور بود که سال ۸۸ با استقبال زیادی روبرو شد.

اما متاسفانه عمر کوتاهی داشت. میدانک به خاطر ضعف در خدمات و برنامه ریزی خیلی زود افول کرد. با قبول ۳ هزار سفارش در یک شب و عدم برنامه ریزی برای این حجم از سفارش شکست را پذیرفت.

خود نازنین درباره شکست پروژه میدانک که صحبت میکند، میگوید:” همان‌جا بود که فهمیدم الفبای بیزینس را نمی‌دانم و این توهم یک برنامه نویس بوده که تصور می‌کند می‌تواند هربرنامه‌ای که خودش نوشته را کنترل و مدیریت کند.”

بعد از گذراندن تجربه میدانک نازنین از پا ننشست. درست مثل یک خانم پرجرات از این تجربه درس گرفت برای ادامه راهش. کمی بعد هم به تیم پروژه ورچین ملحق شد. البته به عنوان یک حرفه ای طولی نکشید تا توسط یک شرکت آلمانی جذب شد.

این شرکت آلمانی در پروژه اش برای سی کشور پلتفرمی مانند تخفیفان را ارائه میداد. نازنین با یک قرارداد سه ماهه در این پروژه سهیم شد. در طی زمانی که در این پروژه سهیم بود، به این شرکت پیشنهاد داد تا این پلتفرم را در ایران هم ارائه دهند. اما متاسفانه مدیران این شرکت به این پیشنهاد روی خوش نشان ندادند.

همین موضوع باعث شد نازنین به این فکر بیافتد که پروژه ای مشابه را خود در ایران راه بیاندازد.  پس با اتمام قراردادش به ایران بازگشت تا به این ایده عمل کند.

در سال ۹۰ نازنین دانشور با ۵۰ میلیون سرمایه اولیه به همراه خواهرش نگین دانشور تخفیفان را تاسیس کرد. این پلتفرم اوایل کار فقط در ۷ شهر ایران سرویس دهی داشت. اما به رقم این موضوع تنها یک ماه بعد وارد رقابت با نت برگ شد.

که البته این رقابت ۸ سال بیشتر طول نکشید و این دو شرکت در بهمن سال ۹۸ با هم ادغام شدند. و در حال حاضر هردوی این پروژه ها زیر نظر نازنین بنیادی اداره می شوند.

 

نازنین دانشور یک مثال واضح از تاثیر اعتماد به نفس و جرات مندی یک خانم در مسیر حرفه ای است. علیرغم فضای کار مردانه شرکت های حوزه آی تی و کامپیوتر در آن سال ها نازنین وارد این حوزه شد. بی شک هم در این حوزه درخشید.

از کار کردن به عنوان یک برنامه نویس مبتدی به جایگاهی رسید که جایزه برترین جوان کارآفرین آسیا و اقیانوسیه را از کنفدراسیون اتاق‌های بازرگانی صنعت، معدن و تجارت دریافت کرد..

نازنین از مرزبندی میان زنان و مردان در محیط های کاری بیزار است. همیشه هم درباره این موضوع صحبت میکند. طبق تجربه نازنین زنان برای استخدام حقوق مورد نظرشان را یا اعلام نمی کنند یا بسیار کم تر از آنچه واقعا می خواهد اعلام میکنند. در حالی که مردان حاضر نیستند صد هزار تومان کمتر از آن چه گفته اند دریافت کنند.

حتی مردان تمایل بیشتری دارند تا با گذراندن دوره های ضمن کار مهارت ها و بعد حقوق خود را افزایش دهند. در حالی که بین زنان این تمایل کم تر است. به عقیده او زنان در این رابطه کم کاری میکنند. در حالی که میتوانند برای جایگاه شغلی بهتر و حقوق بیشتر بجنگند. حقوق در جایگاه سازمانی بسیار تاثیرگذار است. اما این موضوعی‌ست که زنان ما برای آن نمی‌جنگند. برخی از آنها متاسفانه برای پیشرفت شغلی هم چندان تلاش ندارند.

 

قطعا پر جراتی نازنین در جایگاه امروز او بسیار تاثیر گذار بوده است. خود نازنین هم در مسیرش بسیار برای رسیدن به حق و حقوق خود جنگیده است.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *