ملیندا گیتس بنیان گذار بزرگترین بنیاد خیریه جهان

 

 

اواخر شهریور ماه بود که آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان، رهبران قدرتمند زن در تمام دنیا را به کاخ خود دعوت کرد. در بین دعوت شده ها اسم رانیا عبدالله ،ملکه اردن ،مری باربارا، نخست وزیر نروژ، مارگارت چان، رییس سازمان بهداشت جهانی دیده میشد.

اما درست روبروی خانم صدر اعظم، در ردیف اول، زنی نشسته است که نامش روی سربرگ بزرگ ترین بنیاد خیریه تاریخ دیده میشود. بنیادی که ظرف یک دهه و نیمی که از فعالیتش میگذرد، نقش پر رنگی در ریشه کن کردن فلج اطفال و مالاریا ایفا کرده است.

به واسطه همین بنیاد او به یک فرد با نفوذ جهانی تبدیل شده و عنوان پنجمین زن قدرتمند جهان را به او داده شده.

این زن یکی از مدیران ارشد سابق شرکت ماکروسافت هم بوده. شاید هم نام همسر سابق او را شنیده باشید. او ملیندا فرنچ گیتس همسر سابق بیل گیتس است.

ملیندا از یک خانواده متوسط و معمولی بود. خیلی قبل تر از این که با همسرش بیل گیتس آشنا شود هم عاشق کامپیوتر و تکنولوژی بود. حتی در رشته کامپیوتر و اقتصاد ادامه تحصیل داد و مدرک لیسانسش را گرفت. البته باید بگویم که او دانشجوی نمونه آکادمی اورسولین هم بود.

بعد از اینکه صدراعظم به مهمانانش خوش آمد گفت از سخنرانان مدعو برای ایراد سخنرانی دعوت کرد. قبل از همه ملیندا با لباس رسمی آبی لاجوردی خود و عینک مطالعه به چشم سخنرانی ۴ دقیقه پرشوری ایراد کرد.

«زنان زمانی که در موقعیت رهبری قرار می گیرند ، اهداف خود را تحقق می بخشند. این کار نیازمند آن است که صدای خود را به کار بگیریم و همچنین روی زنان و دختران سرمایه‌گذاری‌های کلانی انجام دهیم.»

اما از بین تمام رهبران حاضر در اتاق کنفرانس ، تنها خودم ملینداست که می تواند به تنهایی این هدف را عملی کند. نخست وزیرها پارلمان دارند و مدیرعامل ها هیئت مدیره. اما ملیندا گیتس ۴۱.۳ میلیارد دلار پول در اختیار دارد که می‌تواند آن را تقریبا به هر نحوی که خودش بخواهد خرج کند. ملیندا با نفوذ ترین فردی هست که کل تمرکزش تنها به حوزه زنان و دختران معطوف میشود.

 

ملیندا در دانشگاه کنار مردان واقعاً باهوشی کار میکرد. چین تعداد زنان در آن دانشگاه انگشت شمار بود. با توجه به اینکه تا سال‌ها این باور عمومی وجود داشت، که دختران برای رشته های تحصیلی مثل کامپیوتر یا اقتصاد مناسب نیستند. زنان و دختران کمی، در چنین رشته های تحصیلی می کردند.

 

به دنبال همین موضوع زمانی که ملین دارد به عنوان یک مدیر در کمپانی مایکروسافت مشغول به کار شد و زنان خیلی کمی در این کمپانی کمپانی هایی که مربوط به تکنولوژی بودن دیده می شدند.

 

در واقع خودم اینجا به گفته اطرافیانش همیشه می دانست که چه می خواهد. اعتماد به نفس خوبی داشت. همین که کاری را به انجام می رساند و پروژه هایش به ثمر می رسید. سریع کار جدیدی را شروع می کرد.

 

بیشتر خانم ها در ان زمان به اندازه ملیندا پر جرأت نبودند. همین موارد هم باعث شد لیندا در زمانی که بنیاد خیریه گیتس را بنیانگذاری کرد؛ بیشتر تمرکزش را روی آموزش و ایجاد فرصت برای دختران بگذارد.

 

البته ملیندا شروع کار دز بنیاد خیریه اش را یک پالش میدانست. که نیاز به جرات و شهامت بوده.

«دنبال نماینده ای میگشتم که بتواند به خوبی از پس این مسائل بربیاید. این را می دانستم که این شخص باید یک زن باشد. در بنیاد به این فکر می کردیم که بالاخره چه کسی را می توانیم به کار بگیریم. من رهبران زن دنیا را مد نظر قرار دادن. اما نتوانستم کسی را پیدا کنم که برایم مظهر و نماد صدای زنان سرتاسر کره زمین باشد. این شد که به خودم گفتم اگر قرار است خودم این کار را انجام دهم نباید وقت را تلف کردن. باید جراتش را داشته باشم و نگرانی به خود راه ندهد.»

 

ملیندا گیتس زنی است که زیاد از جلوی دوربین بودن خوشش نمی آید. اما در تمام مراحلی که در زندگی اش داشته، یک خانم پر جرات بوده. از زمانی که رشته دانشگاهی اش را انتخاب کرده تا زمانی که رهبری بنیاد خیریه گیتس را بر عهده گرفته.

مسیری که او با پر جراتی طی کرد هر چند برای خودش یک نتیجه درخشان داشت. و او را جزو ثروتمند ترین زنان قرار داد. اما مهم تر از آن تاثیر چنین شخصیتی بر تمام دنیاست.

بسیاری زنان و دختران هستند، که در جاهای مختلف دنیا امروزه به لطف او از آموزش بهره مند شده اند. بسیاری هستند که با طرح های بنیاد خیریه او توانسته اند خود و کودکانشان را واکسیناسیون کنند. حتی در بسیاری جا ها آب آشامیدنی شان را مدیون او هستند.

 

خانم رییس پر جرات بودن یک زن میتواند بر روی یک دنیا تاثیر بگذارد. پس این که با جرات تمام به سمت هدف هایمان پیش برویم شاید حتی بیشتر از این که یک لطف به خودمان باشد. لطفی برای زنان سر تا سر جهان باشد.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *