انواع آداب معاشرت

آداب معاشرت چیست؟

آداب معاشرت به طور خلاصه، یک رفتار نانوشته است که برای سهولت تعاملات اجتماعی در زندگی شخصی و کاری ما ایجاد شده است. یادگیری و تسلط بر قوانین آداب معاشرت به شما کمک می کند اعتماد به نفس داشته باشید، با دیگران ارتباط برقرار کنید و به طور حرفه ای پیشرفت کنید.

به بیان ساده، آداب معاشرت به قوانینی اطلاق می شود که در یک زمینه خاص اعمال می شوند در حالی که ادب داشتن شامل رهنمودهای کلی رفتاری مانند احترام به بزرگترها و قطع نکردن صحبت دیگران است. از طرف دیگر آداب معاشرت بسته به فرهنگ و آداب و رسوم یک کشور خاص متفاوت است پس باید متناسب با موقعیت جغرافیایی شما باشد.

رفتار یک طرز فکر است در حالی که آداب معاشرت نقشه راهی را ارائه می دهد که شما را با خیال راحت از طریق بی شمار موقعیت های اجتماعی و شغلی راهنمایی می کند. اگر رفتارهای خوبی از خود نشان دهید و از آداب معاشرت پیروی کنید، همیشه بهترین نسخه از خود را به دنیای بیرون ارائه خواهید داد.

 

چرا آداب معاشرت مهم است؟

برای اینکه با مردم درست برخورد کنیم و کسی را آزرده خاطر نکنیم؟ کاملاً برعکس، در واقع آداب معاشرت برای سهولت زندگی همه – از جمله زندگی شخصی شما – بوجود امده. وقتی می دانید چه قوانینی را باید رعایت کنید، احساس آرامش بیشتری می کنید.و میتوانید خودتان را ارزیابی کنید که چه رفتاری را درست و چه رفتاری را غلظ انجام داده اید.میتوانید روی رفتار های غلط خود بیشتر کار کنید و روز به روز بهتر شوید.

آداب معاشرت از شما یک فرد فرهیخته می سازد که هر کجا برود اثر خود را برجای می گذارد.

آداب معاشرت افراد را قادر می سازد تا در جامعه احترام و قدردانی کنند. هیچ کس دوست ندارد با شخصی صحبت کند که بلد نیست در جامعه حرف بزند یا رفتار کند.

احساس اعتماد و وفاداری را در افراد ایجاد می کند. فرد مسئولیت پذیرتر و بالغ تر می شود.

 

آیا آداب و معاشرت فقط برای افراد سطح بالای جامعه و افراد تحصیل کرده است؟

آداب معاشرت در همه اقشار جامعه وجود دارد و منحصر به رده های بالای جامعه نیست. در واقع یادگیری پروتکل صحیح باعث می شود تا شرایط مساوی شود زیرا در اکثر محافل اجتماعی اینکه چگونه رفتار میکنید بسیار با اهمیت تر از مدرک تحصیلی شماست.

انواع آداب و معاشرت

آداب معاشرت اجتماعی:

برای فرد مهم است زیرا به او می آموزد چگونه در جامعه رفتار کند.

آداب سرویس بهداشتی:

به مجموعه قوانینی گفته می شود که فرد هنگام استفاده از سرویس های بهداشتی عمومی یا توالت های اداری باید از آنها پیروی کند. اطمینان حاصل کنید که توالت را برای شخص مقابل تمیز و مرتب بگذارید.

آداب عروسی:

عروسی یک رویداد خاص در زندگی هر کس است. اطمینان حاصل کنید که در عروسی ها رفتار معقولانه ای دارند. هرگز در عروسی دیر نکنید و لباس سفید نپوشید.

آداب جلسه:

آداب جلسه به رفتار هایی گفته می شود که شما باید در هر جلسه، سمینار، سخنرانی و غیره رعایت کنید. به صحبت های طرف مقابل گوش دهید. هرگز بدون دفترچه یادداشت و خودکار وارد اتاق جلسات نشوید. ذکر نکات مهم برای مراجعه بعدی مهم است.

آداب معاشرت تلفنی:

یادگیری چگونگی تعامل شخص با شخص دیگر از طریق تلفن است. طرف مقابل را زیاد پشت تلفن معتل نکنید.مطمئن شوید که به شخص مقابل سلام می کنید. از صدا و لحن مناسب استفاده کنید.نه خیلی بلند نه خیلی ارام.

آداب غذا خوردن:

افراد هنگام غذا خوردن در انظار عمومی باید از برخی قوانین پیروی کنند. هنگام غذا خوردن سر و صدا نکنید. نباید میز یا سفره را ترک کرد مگر اینکه همه غذای خود را تمام کنند..

آداب معاشرت در محل کار:

به رفتار منطقی و مناسب در محل کار برای ایجاد یک احساس حرفه ایی اشاره دارد. اگر در محیط کار رفتار خوبی نداشته باشید، کسی شما را جدی نمی گیرد. به یاد داشته باشید ما در محیط کار نمی توانیم همان رفتاری را داشته باشیم که در خانه داریم. فرد در محیط کار باید حرفه ای و سازمان یافته باشد.

برای بدست آوردن احترام و قدردانی در محیط کار، رفتار خوب ضروری است.
اجازه دهید برخی از بایدها و نبایدها را در محل کار بررسی کنیم:

 

۱-به داخل اتاق کار دیگران نفوذ نکنید. قبل از ورود به اتاق هر کسی در بزنید. به حریم خصوصی یکدیگر احترام بگذارید.

۲-تلفن همراه خود را در حالت خاموش یا لرزش قرار دهید. زنگ زدن موبایل کاملا غیرحرفه ای است و باعث آزار افراد دیگر نیز می شود.

۳-پرونده ها،تقویم ها یا دفترچه یادداشت شخص دیگری را بدون اجازه او باز نکنید.

۴-عطسه یا سرفه در انظار عمومی بدون پوشاندن دهان، رفتار بدی است. از دستمال استفاده کنید.

۵-اتاق یا میز کاری خود را تمیز و مرتب نگه دارید. کاغذهای به درد نخور را در سطل زباله بیندازید و پرونده ها را در کشوها نگه دارید. برای جلوگیری از جستجوی غیرضروری، بالای هر فایل یک برچسب بگذارید.

۶-هرگز از همکاران خود انتقاد زننده و تندی نکنید. به یاد داشته باشید پرخاش منجر به هیچ راه حلی نمی شود. چندین روش دیگر برای ابراز نارضایتی وجود دارد. با همکاران خود بنشینید، موضوعات را رو در رو مطرح کنید و درباره ان بحث کنید سپس درباره موضوعی که مورد قبول همگان است تصمیم بگیرید.

۷-از صدا و لحن خود در محل کار مراقبت کنید. هرگز بر سر هیچ کس فریاد نزنید و از کلمات ناپسند استفاده نکنید. فریاد زدن بر سر دیگران غیرحرفه ای است. آرام باشید و منطقی فکر کنید.

۸-هرگز بدون دفترچه یادداشت و قلم در جلسات یا سمینارها شرکت نکنید. یادآوری هر یک از موارد بحث شده در جلسات قبل کمی دشوار است. نکات مهم را برای جلسات بعد در آینده یادداشت کنید. و منتظر بمانید تا نوبت صحبت شما برسد.

۹-به موقع به محل کارتان بروید. فرد باید به قوانین و سیاست های سازمان پایبند باشد. نظم و انضباط باید در محل کار حفظ شود.

۱۰-هیچ سازمانی دوست ندارد کارمندی با لباس ها و ظاهر نامرتب داشته باشد. روزانه اصلاح کنید،لباس های تمیز و اتو کرده بپوشید و از یک عطر ملایم استفاده کنید.

۱۱-در حالی که ناهار را با هم صرف میکنید، تا زمانی که همه غذای خود را دریافت نکرده اند شروع نکنید. اطمینان حاصل کنید که قاشق و چنگال شما صدای ناخوشایندی ایجاد نمی کند. برای جلوگیری از آروغ زدن در جمع، آرام غذا بخورید.

۱۲-به همکاران خود احترام بگذارید و هر زمان که لازم شد به آنها کمک کنید.

۱۳-به اشتراک گذاشتن اطلاعات محل کار با اشخاص خارجی و هر فرد دیگری که ارتباطی با سازمان ندارد، غیراخلاقی است. داده ها به هر شکل نباید به افراد خارج از سازمان منتقل شوند.

۱۴-لوازم التحریر محل کارتان فقط مخصوص انجاست و قرار است فقط در محل کار استفاده شود.از بردن هرگونه املاک اداری به خانه جدا خودداری کنید.

۱۵-قبل از رفتن به خانه و در پایان روز، فن ها، چراغ ها، چاپگر، دستگاه فکس، اسکنر را خاموش کنید.

۱۶-کارهای شخصی خود را به دفتر نیاورید. از بردن بچه ها به محل کار خودداری کنید مگر اینکه شرایط اضطراری وجود داشته باشد.

۱۷-ماشین خود را در فضایی که به شما اختصاص داده شده پارک کنید. وسیله نقلیه خود را در ورودی پارک نکنید زیرا ممکن است مانع راه کسی شود.

سخن پایانی

اینها نمونه هایی بود که شما باید در محیط کار رعایت کنید.در واقعا آداب معاشرت در محل کار.

امیدوارم این مطلب به شما کمک کرده باشد.

اگر دوست داشتید درباره بقیه انواع آداب معاشرت برای شما بنویسیم لطفا برای ما کامنت کنید.

سایت های لیدی باس

لینک دانلود مقاله:

انواع آداب معاشرت

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *