شناخت علائم پرخاشگری

 

علائم پرخاشگری چیست؟

علائم پرخاشگری ممکن است در ابعاد مختلف زندگی انسان ها نمایان شود و به دلیل فشار کاری،تنش های زندگی و… فرد عصبانی شود و رفتار های پرخاشگرانه از خود نشان دهد،اما به چنین فردی پرخاشگر نمیگوییم.

پرخاشگر به فردی گفته میشود که همواره در تمام موقعیت های زندگی به شدت عصبانی است.چنین فردی اگر اتفاقی با به میل او نباشد به شدت عصبانی شده و واکنش های پرخاشگرانه از خود نشان میدهد.

در ادامه به علائم پرخاشگری در انسان ها میپردازیم:

دلایل پرخاشگری

خانواده:

خانواده نقش بسیار پررنگی در شکل گیری شخصیت دارد.طلاق،مشاجره،اعتیاد،سرزنش و تخریب های زیاد،ناامیدی،سخت گیری های بی جا از عواملی است که میتواند باعث ایجاد پرخاشگری در فرد شوند.

 

تجربیات زندگی:

در این مورد فرد به موفقیت ها و آرزو های خود نرسیده و یا شکست خورده است،مثل شسکت های عاطفی و کاری که در نتیجه این اتفاقات فرد پرخاشگر میشود و علائم پرخاشگری را در رفتارهای خود نشان میدهد.

 

کار و تحصیل:

اگر انسان ها در محیط کار و تحصیل خود آرامش نداشته باشند و مورد تحقیر و سرزنش قرار بگیرند،پرخاشگری در آنها نمایان میشود.مثل کودکی که در مدرسه مورد تحقیر معلم خود قرار میگیرد.

 

علائم پرخاشگری

۱-مقصر دانستن دیگران:

یکی از علائم پرخاشگری در انسانها این است که اگر اشتباهی از فرد پرخاشگر سر بزند او سعی در تبرئه کردن خود دارد و اشتباهش را به گردن دیگران می اندازد.

مثلا اگر آن فرد با انتخاب خودش ازدواج کرده باشد و حالا از آن انتخاب پشیمان شده باشد خانواده و همسر خودش را مقصر میداند و تصور میکند خودش هیچ کار اشتباهی انجام نداده است.

 

۲-عقب انداختن کارها:

زمانی که کسی به دلیل عصبانیت و یا ناراحتی کاری را انجام نمیدهد و یا به عقب می اندازد اشکالی ندارد اما اگر این کار تبدیل به عادت شود یکی از علائم پرخاشگری است.

این افراد توقع دارند که دیگران کارهایشان را تمام و کمال و سر وقت مقرر انجام دهند،اما اگر خودشان این کار را نکنند اشکالی ندارد.

۳-به دیگران اعتماد ندارد:

یکی از علائم پرخاشگری این است که افراد پرخاشگر به دیگران اعتماد ندارند و چون همیشه دیگران را مقصر اشتباهات و اتفاقات بد دانسته اند این تصور اشتباه باعث بی اعتمادی آنها نسبت به دیگران میشود.

۴-دروغ میگوید:

از علائم پرخشاگری این است که فرد وانمود به انجام کاری میکند که واقعیت ندارد،مثلا خانمی به همسرش میگوید هنگام برگشت به خانه وسایلی را تهیه کند و زمانی که به خانه می آید آنها را نخریده است.وقتی که همسر علت را جویا میشود او به سادگی میگوید که فراموش کرده است در حالی که به دلیل مشغله کاری،ترافیک و… عصبانی است و با دروغ سعی در پنهان کردن آن میکند.

 

۵-برخورد کنایه آمیز:

یکی از علائم پرخاشگری استفاده کردن از جملات کنایه آمیز است،زمانی که فرد میخواهد خشم و عصبانی خود را خالی کند به جای برخورد فیزیکی به قدرت کلمات و جملات کنایه آمیز روی می اوردند و قصد و غرض خود را به طرف مقابل انتقال میدهند.

 

۶-قطع ارتباط:

یکی دیگر از علائم پرخاشگری قطع ارتباط است که البته بیشتر در افرادی دیده میشود که میخواهند شخصیت جنتلمن خود را حفظ کنند.

این افراد به جای بحث و جنگ و دعوا و پایین کشیدن شخصیت خود قطع ارتباط میکنند و عصبانیتشان را پنهان میکنند.

این کار او باعث میشود که در عین حال از پاسخ دادن به دیگران فرار کند و هم خشم خود را کنترل کند.

 

۷-خود را قربانی نشان میدهند:

یکی از علائم فرد پرخاشگر این است که خود را معصوم و قربانی نشان میدهد،زمانی که به شدت از دست کسی عصبانی است خود را ارام و قربانی نشان میدهد تا همه چیز به نفع خودش پیش برود.

با اینکار میخواهد دیگران را خطا کار نشان بدهد تا حدی که فرد مقابل به اشتباه خود اعتراف کند.

 

۸-دور شدن اطرافیان:

یکی از علائم پرخاشگری که بسیار هم مشهود است دور شدن دیگران از فرد پرخاشگر است.

زمانی که فرد رفتار های تند و ناگهانی از خود نشان میدهد باعث ترس و استرس دیگران میشود،در نتیجه آنها دوری را ترجیح میدهند.

 

۹-خودتان هم نگران هستید:

یکی از عوامل دیگر این است که فرد پرخاشگر خودش نسبت به رفتارهای پرخاشگرانه خود در موقعیتی که عصبانی است در هراس است و میترسد که هنگام خشم وعصبانیت به کسی آسیب نرساند.

 

۱۰-ایجاد مانع برای دیگران:

یکی از علائم دیگر آن است که این افراد برای خالی کردن نهایت خشم و کینه خود بر سر راه دیگران مانع ایجاد میکنند،آنها لجباز میشوند و سعی در ایجاد مانع بر سر راه شما دارند.

هدف آنها جلوگیری از موفقیت دیگران است زیرا دیگران را مانع شکست های خود میدانند و حالا میخواهند با این کار تلافی کنند.

اگر علائم پرخاشگری در شما مشهود است از روش هایی که در ادامه خواهیم گفت استفاده کنید:

 

درمان و کنترل پرخاشگری

۱-احساسات خود را با دیگران در میان بگذارید،این کار باعث میشود از نظر روحی و روانی تخلیه شوید.

۲- از موقعیت ها و محیط هایی که باعث میشود خشمگین شوید دوری کنید.

۳-ایجاد کردن روابط صمیمانه در خانواده،محیط کار و مدرسه باعث میشود کمتر خشمگین شوید.

۴-سعی کنید با آرامش به صحبت های دیگران گوش کنید و آنها را درک کنید.

۵-بیشتر با افراد آرام،صبور و غیر عصبی معاشرت کنید.

۶-سعی کنید تحمل و ظرفیت خود را بالا ببرید زیرا بسیاری از مسائلی که بخاطر آنها خشمگین میشوید پوچ و بی ارزش هستند.

۷-تمرین کنید تا در برابر نظرات متفاوت دیگران جبهه نداشته باشید،باید به نظراتشان احترام بگذارید و هر کس برای خودش حق انتخاب دارد.

۸-برای درمان این موضوع ریشه یابی بسیار موثر است،برای این کار میتوانید با اعضای نزدیک خانواده و یا یک مشاور و روانشناس صحبت کنید.

۹-روش هایی مثل هوا خوردن،آهنگ گوش دادن و استراحت کردن را امتحان کنید و ببینید کدام یک در کاهش پرخاشگری شما موثر است.

۱۰-همیشه آمادگی رخ دادن اشتباه از سمت طرف مقابل را داشته باشید و درک کنید که هر آدمی میتواند اشتباه کند.

 

سخن پایانی

پرخاشگری ممکن است به دلایل مختلف در زندگی نمایان شود،اما مهم این است که بتوانید آن را کنترل کنید تا تبدیل به عادت نشود و فردی پرخاشگر محسوب نشوید.

در این مقاله دلایل ایجاد پرخاشگری و علائم پرخاشگری را مورد بررسی قرار دادیم و در آخر راه حل هایی برای کنترل کردن آن ارائه دادیم.

ممنونیم که مجموعه های لیدی باس را دنبال میکنید،امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

لینک دانلود مقاله:

شناخت علائم پرخاشگری

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *